Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović dobio na sudu Pink i Informer - | K-013 Portal

Obradović dobio na sudu Pink i Informer

bosko obradovic, dveri, obradovic dobio na sudu informer

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović dobio je još dve prvostepene presude u njegovu korist – protiv TV Pink i ponovo dnevnog lista „Informer“, saopštio je danas ovaj pokret, uz ocenu da su ovakve sudske presude jedina njihova zaštita i odbrana pred javnošću „koja nikada na režimskim medijima ne može da čuje i drugu stranu“.

Kako je navedeno, „najpre je Viši sud u Beogradu usvojio tužbeni zahtev Boška Obradovića i kaznio „Informer“ zbog prenošenja neistinitih informacija i povrede ugleda i časti sa 200.000 dinara, a zatim i TV Pink sa 100.000 dinara zbog teksta ‘Sram te bilo, fašisto’, obavezujući ih da objave presude bez komentara i odlaganja na svojim internet portalima“.

Dveri podsećaju da su je Obradović ranije dobio presudu u svoju korist, za povredu časti i ugleda, protiv „režimskih dnevnih listova ‘ALO’ i ‘Informer’, kao i prvostepenih presuda protiv Aleksandra Vučića i Gorana Vesića po istom osnovu“.

„Režimski mediji već godinama unazad upravo na nečovečan način tretiraju sve opozicione lidere i druge protivnike aktuelne vlasti. Do sada je sud za izgovorene laži o meni i Dverima kaznio vodeće ličnosti aktuelne vlasti Aleksandra Vučića i Gorana Vesića, ali i Srpsku naprednu stranku, TV Pink i režimske dnevne novine ‘Informer’ i ‘ALO’ u ukupnoj visini od milion i 200.000 dinara. To njih ni na koji način ne pogađa niti oni posle svega menjaju svoju uređivačku politiku već nastavljaju sa istom praksom vređanja svakoga ko drugačije misli“, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

Kako je istakao, „jedini način da se sa ovim prekine jesu drakonske kazne u visini kompletnog dnevnog tiraža, kao i zabrana obavljanja medijske delatnosti za medije koji svakodnevno krše zakon, poput TV Pink kojoj je odavno trebalo oduzeti nacionalnu frekvenciju“, dodajućio da to „nisu mediji već progandna glasila vladajuće stranke“.

„Verujem da nove presude neće ništa promeniti, jer vladajući režim počiva na negativnoj propagandi protiv svakoga ko se usudi da kritikuje vlast i oni od toga neće odustati. Međutim, ovo je važna moralna i javna satisfakcija za mene, moju porodicu i Dveri i dokaz da je sve što su o nama govorili i govore laž“, rekao je Obradović.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS