Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović: Formiranjem Skupštine danas umire demokratija u Srbiji - | K-013 Portal

Obradović: Formiranjem Skupštine danas umire demokratija u Srbiji

Boško Obradović, Oradović, Dveri, Skupštin Srbije

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je da demokratija u Srbiji danas „umire“ sa formiranjem Skupštine Srbije, koju je ocenio kao „lažnu“ i „nenarodnu“.

„Lažni i nedemokratski izbori održani 21. juna doveli su nas do današnjeg formiranja lažne i nenarodne Skupštine koja nema nikakav legitimitet da o bilo čemu odlučuje. Sa današnjom konstitutivnom sednicom lažnog saziva Narodne skupštine vladavina naroda i vladavina prava u Srbiji definitivno umiru“, naveo je Obradović u saopštenju.

On je dodao da se to vidi i na primeru Ustavnog suda Srbije koji je odbio da odlučuje o pet različitih inicijativa opozicije za ocenu ustavnosti i zakonitosti izbora na svim nivoima.

„Time je Ustavni sud Srbije dokazao da radi isključivo u interesu izvršne vlasti i prestao je da postoji“, naveo je Obradović.

On je istakao da u Skupštini koja se danas formira neće biti opozicije.

„Vlast je odbila predlog predsednika Srpske akademije nauka Vladimira Kostića za otvaranje dijaloga o prevazilaženju ogromne ustavno-pravne i društveno-političke krize u Srbiji koja nas vodi u nove građanske tenzije i sukobe u nastupajućem periodu“, naveo je Obadović.

On je dodao da su Dveri na taj „opasan scenario“ upozoravali protestom 8. maja ispred Narodne skupštine kada su menjani izborni zakoni u sred izbornog procesa.

„Na dalji razvoj atmosfere gradjanskog rata i diktature, umesto razgovora i dogovora vlasti i opozicije o novim izborima koji bi bili slobodni i pošteni, upozoravali smo svojim štrajkom glađu od 11 dana na stepeništu ispred Narodne skupštine“, naveo je Obradović.

On je ocenio da je političko stanje u kome nema opozicije ni na jednom nivou zakonodavne vlasti, od republičke preko pokrajinske do lokalnih skupština, neodrživo i neće dugo potrajati.

„Može se desiti da lažni narodni poslanici koji danas polažu zakletvu Aleksandru Vučiću brže odu nego što su došli i uzurpirali Dom Narodne skupštine, jer iz ove političke krize nema drugog izlaza sem prelazne Vlade i vanrednih izbora na svim nivoima“, naveo je Obradović.

On je dodao da će se taj proces ubrzati sa svim „lažima“ i „nametanjima“ u vezi sa pandemijom, Kriznim štabom koji je prema njegovoj oceni kompromitovan i režimski, ekonomskom krizom koja dolazi na jesen i „antiustavnim“ planom predaje Kosova zarad opstanka na vlasti.

„Lažna Skupština biće samo finale neotitoističkog kulta ličnosti Aleksandra Vučića i poslednja, potpuno ogoljena faza njegove lične vlasti“, naveo je Obradović u saopštenju.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

pena party jul 2024 big pancevo 460x600

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city