Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović: Poništiti Briselske sporazume i staviti vojsku u pripravnost - | K-013 Portal

Obradović: Poništiti Briselske sporazume i staviti vojsku u pripravnost

bosko obradovic, dveri

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović zatražio je danas od Vlade Srbije da poništi sve dosadašnje Briselske sporazume i prekine trenutni dijalog sa vlastima u Prištini, koji bi po njegovoj oceni trebalo nastaviti u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

On je u saopštenju dodao i da bi Vlada Srbije trebalo da zatraži povratak do 1.000 pripadnika srpskog državnog osoblja na Kosovo, što je predvijdeno Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Predsednik pokreta Dveri je ocenio i da su dosadašnji pregovori u Briselu bili "samo na štetu srpskog naroda".

"Najbolji primer je Zajednica srpskih opština koja nikada nije formirana dok je Srbija pod vlašću Srpske napredne stranke pristala da se odrekne policije, tužilaštva, sudstva, energetike, telekomunikacija i mnogih drugih svojih nadležnosti na Kosovu i Metohiji", naveo je Obradović.

On je istakao i da vlast ne sme da dozvoli da se separatisti obračunavaju sa golorukim narodom, već mora da reaguje računajući i upotrebu vojske i policije.

"Niko ne želi rat i sve treba učiniti da prevlada mir, ali isto tako se ne sme dozvoliti bilo kakvo novo stradanje Srba na Kosovu i Metohiji", ocenio je Obradović.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.