Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović tuži Vučića, traži milion dinara - | K-013 Portal

Obradović tuži Vučića, traži milion dinara

bosko obradovic, aleksandar vucic, tuzba

Prvo ročište pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu po tužbi lidera Dveri Boška Obradovića protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića za povredu ugleda i časti, kojim Obradović traži odštetu od milion dinara, završeno je danas tako što su saslušanjem Obradovića izvedeni dokazi i zaključena glavna rasprava, pa se očekuje pismeni otpravak presude.

Vučićev advokat Dragan Palibrk rekao je da danima unazad, u suđenjima koja su "postala intenzivnija u poslednje vreme", mnogi predstavnici opozicije tuže Aleksandra Vučića i na taj način fabrikuju neosnovane i bespredmetne postupke.

On je rekao da Obradović i predsednik Narodne stranke u javnosti plasiraju potpune neistine, tako što Vučića nazivaju "kukavicom jer se ne pojavljuje na suđenjima".

Palibrk je naglasio da je u tužbi koju je Obradović podneo protiv Vučića predloženo isključivo saslušanje tužioca i da zbog toga Vučić nije ni pozvan na suđenje.

Budući da je Obradović tužio Vučića jer ga je nazvao fašistom, Palibrk je istakao da je na saslušanju pitao Obradovića šta zna o fašizmu, ali da Obradović nije želeo da se izjašnjava o tome.

Zbog toga je Palibrk naglasio da mu je "nejasno kako se nalazi uvređenim za to da ga neko naziva fašistom, a nije hteo da kaže da bilo šta zna o fašizmu".

Palibrk je rekao da Obradović nije osporio da je Vučića u više navrata nazvao "lažovčinom, prevarantom, manijakom, ludakom, izdajnikom".

Na pitanje novinara šta nalazi sporno u tome da neko Vučića karakteriše kao kukavicu i da li smatra da je sramota biti kukavica Palibrk je odgovorio pitanjem: "Da li neko ko izgovori salvu uvredljivih reči i povredi tuđu čast ima pravo da štiti svoju čast pred sudom", dodavši da nije na psihološkom ispitivanju da daje ocene nekih termina, jer je postavio pitanje javnosti.

Obradović je rekao da je danas "veliki dan za sve građane Srbije koji pate i stradaju pod aktuelnom vlašću", jer je danas Vučić "doveden na optuženičku klupu kao tužena strana zbog svega onog što je izgovarao".

Obradović je rekao da je u pitanju "samo parnica" i naglasio da je ubeđen da će se u sledećem koraku Vučić naći "i u krivici, i morati da odgovara za sve kršenje Ustava i sav kriminal i korupciju, njegov lično i njegovog najbližeg okruženja".

On je rekao da je na ročištu dao izjavu koliko mu je povređeno dostojanstvo Vučićevom izjavom na televiziji sa nacionalnom frekvencijom da je "lopov i fašista", istakavši da je time što Palibrk nije predložio svedočenje svog klijenta, Vučić "izbegao da na sudu da dokaze" da je Obradović "lopov i fašista".

Za Obradovića je to dokaz da Vučić "nema šta da kaže na tu temu i da je svesno i namerno lagao, kao što inače toliko često čini" i da se u ovom slučaju radi samo o pokušaju "medijskog progona i političke diskvalifikacije jednog opozicionog prvaka".

(FoNet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.