Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održana tribina "Podrška akademske zajednice bojkotu izbora" ispred Skupštine - | K-013 Portal

Održana tribina "Podrška akademske zajednice bojkotu izbora" ispred Skupštine

pancevo, beograd, novi sad, vesti, tribina, izbori 2020

Ispred Doma Narodne skupštine održana je tribina na otvorenom u organizaciji Građanskog otpora, čiji su učesnici pozvali građane da bojkotuju parlamentarne izbore 21. juna.

Tribini "Podrška akademske zajednice bojkotu izbora" prisustvovali su Dragan Đilas, Marinika Tepić, Sergej Trifunović, Zoran Lutovac, Janko Veselinović, Marko Bastać, Branko Miljuš, građani... Učesnici tribine su rekli da građani ne bi trebalo da izađu na predstojeće izbore jer su, kako tvrde, izborni uslovi neravnopravni i neprimereno je da zbog javnog zdravlja budu održani u vreme pandemije korona virusa.

Istraživač saradnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović je rekao da opozicija ne sme da prekrši obećanje dato građanima. Istakao je da nije dovoljno samo govoriti bojkot, već da je potrebna aktivna kampanja bojkota i da je to dužnost onih koji su se za njega zalagali.

Profesorka Vesna Rakić Vodinelić je rekla da je bojkot protest protiv "nefer političkog sistema i neslobodnih izbora".

"Glasam za bojkot, a vi kako smatrate da treba", rekla je ona.

Na tribini su govorili i rediteljka Milica Kralj, profesor Vojin Rakić i profesorka Biljana Stojković.

Okupljeni građani su sedeli na stolicama postavljenim na platou ispred republičkog parlamenta, a neki od njih su skup pratili stojeći.

Na kraju tribine, učesnici i okupljeni su aplauzom pozdravili lidera Dveri Boška Obradovića i njegovog kolegu Ivana Kostića koji štrajkuju glađu ispred Narodne skupštine.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS