Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ognjenović: Lutovac da odustane od čistki ili podnese ostavku - | K-013 Portal

Ognjenović: Lutovac da odustane od čistki ili podnese ostavku

Vida Ognjenović, Ognjenović, DS, Demokratska stranka

Vida Ognjenović, koja predvodi neformalnu frakciju unutar Demokratske stranke, pozvala je danas predsednika DS Zorana Lutovca da povuče odluke o isključenju više funkcionera iz partije i da im se javno izvini, ili da podnese ostavku.

Izvršni odbor stranke isključio je iz DS Radoslava Milojičića Kenu, Slobodana Milosavljevića, Balšu Božovića i Branislava Lečića.

Ognjenović ističe da je Lutovac iz stranke isključio najborbenije i najaktivnije članove, koji su doprineli da se čuju demokratski principi.

"Lutovac se iz nekog razloga ponaša kao veliki inkvizitor i sprovodi čistke", rekla je Ognjenović i poručila da je deo demokrata raspisao izbornu skupštinu kako bi spasili stranku od onih koji su, kako kaže, protiv demokratije.

"Teško je poverovati da se ovo dogodilo u DS i veoma je teško objasniti ovakav postupak. Ovo se zove uzurpacija, samovlašće, grubost i ne demokratičnost. Zaprepašćeni smo da predsednik DS zaobilazi debatu, razgovor i glasanje i donosi odluke sa krnjim Predsedništvom", rekla je Ognjenović na konferenciji za novinare.

Funkcioner stranke Dragoslav Šumarac je kazao da oni ne priznaju odluku Lutovca.

Negodovao je što je rukovodstvo DS optužila isključene članove da rade za Vučića, jer, kako kaže, jedan od njih Slobodan Milosaveljević je žrtva aktuelne vlasti i preživeo je torturu, dok je recimo Balša Božović u parlamentu, kaže, razotkrivao "malverzacije vlasti".

Frakcija DS je raspisala unutarstranačke izbore za 26. septembar, koje aktuelno rukovodstvo ne priznaje.

Zbog toga je isključeno više funkcionera, a tu odluku ne priznaje frakcija koja sprovodi izbore.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.