Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pastor: Za SVM važan program - | K-013 Portal

Pastor: Za SVM važan program

SVM, Savez vojvođanskih Mađara, Balint Pastor, Pastor

Potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor izjavio je da je izborni rezultat SVM najveći od kada ta stranka postoji, a upitan da li je sada vreme da SVM dobije ministarsko mesto odgovorio da to tek treba da se vidi i da SVM nikada nije bilo ključno koje će funkcije dobiti.

"Koalicione sporazume smo pravili tako da garantuju naš program i na taj način ćemo se ponašati i sada, ako nas Srpska napredna stranka pozove", rekao je Pastor u intervjuu za današnje "Večernje novosti".

On je rekao da ostaje narodni poslanik i da neće biti gradonačelnik Subotice, niti bi prihvatio tu funkciju, jer SVM nije pobedila na lokalnim izborima u tom gradu.

Pastor smatra da su izbori bili legitimni i legalni, da bojkot nije uspeo i primetio da bojkot "ništa dobro nije doneo" u bližoj istoriji.

"Legitimitet je neupitan i za buduću vladu, a one opozicione stranke koje su učestvovale dobile su rezultat u skladu s podrškom i ne odudara mnogo od onih na prethodnim izborima", zaključio je Pastor.

(Fonet, NovostI)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS