Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ponoš: Belivuk je Vučićeva brljotina koja ubrzava njegovu propast, sunovrat je počeo - | K-013 Portal

Ponoš: Belivuk je Vučićeva brljotina koja ubrzava njegovu propast, sunovrat je počeo

zdravko ponos, narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da je slučaj Belivuk „brljotina“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja ubrzava njegovu propast, i da su i glasači SNS-a počeli da sumnjaju u predsednikova objašnjenja koja „vredjaju njihovu inteligenciju“.

„Vučić je toga svestan i zato je krenuo u mahnitu kampanju pravdanja i skretanja pažnje. Opozicija ne sme da se iscrpljuje u medjusobnim nadmetanjima i bavljenjima režimskim brabonjcima. Ovna bi trebalo uhvatiti za rogove. Ova vlast je bezbednosno kontaminirana, podložna ucenama sa svih strana i kao takva ekstremno opasan rizik za nacionalnu bezbednost Srbije“, rekao je Ponoš u intervjuu nedeljniku Vreme.

Ponoš je dodao da je „Vučićev sunovrat počeo“, a da bi bilo važno da se završi pre nego što krene da se „spasava zakuvavanjem čorbe van granica Srbije“ i, konačno, da račune za svoja nepočinstva plati u Srbiji.

Potpredsednik Narodne stranke je istakao da nema dilemu da je kriminalna grupa Veljka Belivuka operativno bila potčinjena samom vrhu vlasti u Srbiji kao jedinica za rešavanje problema na ulici, na stadionu, na izborima ili za iznajmljivanje prijateljima, a zauzvrat su imali „preferencijalnu poziciju u narko biznisu i pristup raznim resursima države“.

BIG PENA PARTY, BIG Pančevo

Ponoš je naveo da su u „uredjenoj SNS državi poslovi išli lepo i znalo se ko radi cigarete i oružje, a ko narkotike“, dok bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije odlučio da čuva dokumentovane inkriminišuće komunikacije Vučića i članova njegove porodice sa kriminalnim miljeom.

„Momenat kada Vučić saznaje da se njegove komunikacije dokumentuju, a da ga o tome ne informišu, momenat je i spoznaje da više nikome ne može da veruje osim Aleksandru Vulinu. Guranje u vrhu SNS nastalo je oko toga kako pobeći što dalje od Belivukovog zatvorskog bidermajera“, rekao je Ponoš.

Ponoš je dodao da je u februaru paniku izazvala spoznaja da aplikacija „Skaj“, koja je korišćena za komunikaciju mobilnim telefonima, nije tako bezbedna i da neko mnogo moćan ima uvid u to šta je vlasti bliska ekipa radila, a i ko je s njom komunicirao.

„Vučić odlučuje da jednim udarcem sve reši tako što Belivuka uhapsi i kao betonski blok okači o vrat Stefanoviću. Čini se da se Stefanović odlučio da se pridrži za Vučića. Neraskidivo su isprepletane karijere Vučića, Stefanovića i Belivuka, tako da svako od njih ima ucenjivački kapacitet prema drugom“, rekao je Ponoš.

Ponoš je naveo da se Vulinu omaklo objašnjenje da je morbidne fotografije trebalo prikazati kako se Belivuku dalje ne bi verovalo i kako je Belivuk hteo da ucenjuje Vučića, i upitao kako bi vodja kriminalne grupe mogao da ucenjuje ako nema čime.

„Pitanje od milion dolara je ko je iz vlasti koristio ‘Skaj’ telefon. Onaj ko ima odgovor na to pitanje mnogo zna i mnogo može sa takvom kartom u ruci“, rekao je Ponoš.

Ponoš je dodao da je „nekoga strašno zabrinula spoznaja“ da je Ef-bi-aj sa partnerima monitorisao „Skaj“ komunikacije i imao pristup serverima.

Upitan kako ocenjuje ulazak u desetu godinu vlasti SNS-a i njegovih saveznika, Ponoš je odgovorio da u „Vučićevoj Srbiji postoji sinergija pohlepe, nekompetentnosti i bahatosti“.

„Vlast koristi vladine avione i diplomatsku poštu za iznošenje keša sa ikona iz zemlje, prethodno konvertovanog u devize u namenski gajenim menjačnicama. Vlast koristi kriminalce za suzbijanje uličnih protesta i zavođenje reda na stadionima, službe bezbednosti za organizovanje proizvodnje marihuane i praćenje opozicionih političara i novinara“, zaključio je Ponoš.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.