Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PSG pita Krizni štab: Ko je dozvolio skup povodom otkrivanja spomenika - | K-013 Portal

PSG pita Krizni štab: Ko je dozvolio skup povodom otkrivanja spomenika

otkrivanje spomenika stefanu nemanji, savski trg

Pokret slobodnih gradjana pozvao je danas Krizni štab da objasni da li je masovni skup povodom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu sproveden po svim epidemiološkim merama koje trenutno važe u Srbiji.

"Ko je dozvolio da se u sred epidemije, kada su nam bolnice prepune gradjana, kada je broj dnevno zaraženih veći od 1.000, a broj preminulih veći od 20, održi skup na kom su govorili svi najviši funkcioneri Srbije, a na kom se očigledno nisu poštovale ni elementarne mere zaštite poput nošenja maske i držanja distance", naveo je PSG u saopštenju.

PSG je upitao ko će biti odgovoran ako za nedelju dana broj zaraženih ponovo bude bio blizu 10.000, kao i čija će biti odgovornost za sve one koji neće moći da dobiju adekvatnu zdravstvenu negu, "bilo da boluju od Kovida, ili im je neophodna neka druga zdravstvena intervencija".

"Smatramo da je više nego licemerno da se ovakav skup prenosi na Javnom servisu, da se vidi da se mere ni na koji način ne poštuju, dok je u uglu ekrana ispisano 'Budimo odgovorni'. Još jednom pozivamo sve, a naročito državne funkcionere, da zaista budemo odgovorni", naglasio je PSG.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS