Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PSG predao listu kandidata za narodne poslanike - | K-013 Portal

PSG predao listu kandidata za narodne poslanike

Pokret slobodnih građana, PSG, Sergej Trifunović, izbori, lista, potpisi, izbori 2020, najnovije vesti, politika

Pokret slobodnih građana (PSG) predao je danas listu kandidata za narodne poslanike za predstojeće parlamentarne izbore koji će se održati 21. juna. Član Predsedništva PSG kazao je da su danas predali 14.017 potpisa za listu koja će se zvati Grupa građana Sergej Trifunović - Pokret slobodnih građana.

U skladu sa svojim sloganom "Šta više čekamo", kako je naveo Grbović, odlučili su da od danas više ne čekaju ništa, odnosno da krenu u proces osvajanja slobode.

"Taj proces će biti dugotrajan, mukotrpan i zahtevaće velike žrtve sa naše strane, ali mi smatramo da više nemamo vremena da stojimo po strani i čekamo da se nešto u ovoj zemlji desi", kazao je Grbović.

Prema njegovim rečima, nakon izbora, u Skupštini Srbije predstavljaće one građane koji se ne slažu sa aktuelnom politikom SNS-a i to ne samo one koji su njima dali potpis i glas, već i one koji odluče da 21. juna bojkotuju izbore.

U parlament će, kako je naveo, pokušati da unesu jednu novu kulturu političkog ophođenja, tražiće da se promeni Poslovnik i onemogući da se određene osobe, precizira, poput Vojislava Šešelja pozivaju na poslanički imunitet "kada čine neku vrstu verbalnog nasilja i seksualnog uznemiravanja".

Takođe, PSG planira da na dnevni red Skupštine vrati "Aleksin zakon", kao i zakon koji će omogućiti teško bolesnoj deci da se leče u inostranstvu.

"Ako postoji neka vrsta predizbornog obećanja građanima to je naše, mi ćemo učiniti apsolutno sve i siguran sam da će taj zakon koji se odnosi na teško bolesnu decu biti izglasan u toku novog saziva Skupštine", kazao je Grbović.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.