Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PSS pozvao bivšeg ministra Stefanovića da objasni nemoć države pred huliganima - | K-013 Portal

PSS pozvao bivšeg ministra Stefanovića da objasni nemoć države pred huliganima

PSS, pokret slobodna srbija, nebojša stefanović

Pokret Slobodna Srbija (PSS) pozvao je danas odlazećeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da objasni „otkud tolika nemoć države pred huliganskim grupama“ kakva je ove nedelje upala u Galeriju „Stara kapetanija“ u Zemunu i uništila izložbu karikatura protiv nasilja.

Grupa od 15 mladića, s maskama i kapuljačama upala je u utorak na izložbu u okviru festivala „Novo doba“ u Staroj kapetaniji u Zemunu, bacila suzavac, pocepala izložene radove i nesmetano otišla.

U saopštenju Pokret traži da Stefanović objasni da li su tačne spekulacije u javnosti da su to „parapolicijske snage“.

„Kako gospodine Stefanoviću objašnjavate da se napad na eksponate i umetnike dogodio na samo minut hoda od policijske stanice? Ukoliko su ove spekulacije tačne, objasnite gospodine Ministre ko i zbog čega gura ovo društvo ka fašizaciji?“, pita PSS.

Pokret traži državnu zaštitu slobode umetničkog izražavanja koja je“ Ustavom garantovana, kao jedan od temelja civilizovanog građanskog društva“.

„Podsećamo da su ove slobode garantovane međunarodnim konvencijama, i da je Srbija kao potpisnica dužna da ih sprovodi. Evropa je ovakve pojave već gledala u prošlom veku, i za to platila strašnu cenu“, piše u saopštenju.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA N Fashion Cinestar 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city