Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Radomir Orlović: Pančevački aerodrom je jedan od potencijala za promociju i razvoj grada - | K-013 Portal

Radomir Orlović: Pančevački aerodrom je jedan od potencijala za promociju i razvoj grada

Radomir Orlović: Pančevački aerodrom je jedan od potencijala za promociju i razvoj grada

Član Gradskog odbora i predsednik Mesnog odbora Jabuka Narodne stranke Pančevo Radomir Orlović podseća da pojedini stanovnici našeg grada ne znaju, a mnogi su i zaboravili da Pančevo ima aerodrom.

U Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo aerodrom Pančevo je registrovan kao aerodrom B kategorije, nosilac dozvole je aero klub Pančevo, registrovan je sa pistom dužine 800 metara a nosivost je 5700 kg. Postoji mogućnost produženja piste na 1200 metara.

Aerodrom može dosta da pomogne promociji i razvoju grada, lokalne samouprave Jagodine i Kragujevca su to shvatile i krenule su sa razvojem svojih aerodroma od nule.

Značajan nedostatak našeg aerodroma je nepostojanje adekvatnog prostora, stajanke i hangara,na kome bi se se avion mogao bezbedno ostaviti.

Da bi aerodrom postao funkcionalniji i da bi privukao veći broj korisnika potrebno je uraditi nekoliko stvari.

Jedna od ključnih stvari koje nedostaju aerodromu Pančevo je ulaz. Da bi se rešio problem ulaza, potrebno je asfaltirati oko 50 metara puta od kolovoza na Jabučkom putu do početka katastarske parcele aerodroma.

Takođe je potrebno napraviti stajanku za avione, za početak dovoljna je površina od dva rukometna igrališta, a površina jednog rukometnog igrališta bila bi dovoljna za hangar.

Pošto je država u poslednje vreme kako kažu pokazala veliko interesovanje za lokalne aerodrome, nadamo se da će zajedno sa gradom pokazati interesovanje i za pančevački aerodrom, navodi Orlović.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.