Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Radulović (DJB): Ako uništimo domaću privredu uništićemo i državu - | K-013 Portal

Radulović (DJB): Ako uništimo domaću privredu uništićemo i državu

Predsednik Pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je da su Srbiji potrebne razumne i racionalne mere koje će pomoći opstanku domaće privrede, a ne političke mere kakve sprovodi aktuelna vlast.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da država u vreme pandemije treba da vodi računa o građanima, naročito onim najugroženijim, a to su stari i bolesni, ali i o domaćoj privredi.

"Ako uništimo domaću privredu uništićemo državu i zato su nam potrebni odgovorni ljudi koji ne podležu histeriji i ne plaše ljude već donose mere u interesu građana", rekao je Radulović.

Naveo je da je uvođenje paketa ekonomskih mera u iznosu od pet milijardi evra pokazalo da je istina ono na šta je "Dosta je bilo" upozoravao duže vremena, a to je da u državnoj kasi ima novca, ali se neracionalno troši.

U vezi s tim predložio je nekoliko mera koje bi morale da budu uvedene da bi se smanjile posledice pandemije, a koje bi bile pokrivene tom sumom.

"Pod brojem jedan - treba uvesti univerzalnu socijalnu zaštitu za građane. Svaka porodica koja ima tri člana treba da dobije po 25.000 dinara pomoći, dok svaka četvoročlana porodica treba da dobije 30.000 dinara pomoći", kazao je.

Što se tiče privrede, smatra da bi trebalo smanjiti poreze i doprinose progresivno za trećinu i to treba da bude usmereno ka domaćoj privredi, a ne prema stranim kompanijama koje već imaju dovoljno novca, a i dobile su subvencije od građana Srbije.

"One kompanije koje zarađuju manje treba da imaju veća oslobađanja, a oni koji zarađuju više manja", objasnio je.

Takođe, deca treba da dobiju besplatne udžbenike, a boravak dece u obdaništima isto treba da bude besplatan, odnosno plaćen novcem iz budžeta, jer bi to bilo od velike pomoći roditeljima, dodao je on.

Radulović je ponovio da je neophodno ukinuti policijski čas i da je to mera koju nijedna zemlja na svetu nije uvela, osim Srbije.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

pena party jul 2024 big pancevo 460x600

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city