Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rakić Vodinelić: Belivukova grupa bila „pretorijanska garda“, Vučiću treba nova - | K-013 Portal

Rakić Vodinelić: Belivukova grupa bila „pretorijanska garda“, Vučiću treba nova

vesna rakic vodinelic, veljko belivuk, aleksandar vucic

Profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić izjavila je da je kriminalna grupa Veljka Belivuka imala ulogu "pretorijanske garde" i "zaštitnog prstena" oko predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je, kako je navela, sada razbijen.

„U sprezi sa delovima policijskog aparata, i to sa Žandarmerijom, imala je ulogu pretorijanske garde (telesna garda rimskih careva). (…) Sad kad je razbijena, izvesno je da mu treba nova. Autokrate se nikada ne oslanjaju samo na institucionalizovani državni aparat jer taj ipak zna za neke granice koje se moraju poštovati“, kazala je Rakić Vodinelić za nedeljnik Vreme.

Ona je istakla da je sve više javnih iskaza o ulozi grupe Belivuka, a da je poslednji o ometanju formiranja opozicione vlasti u Vladimircima 2016. godine.

„Grupa je imala fizičkih izvršilaca naređenja vlasti, vezanih za sprovodjenje izbora, za naknadnu izmenu izbornih rezultata, za prekrajanje izborne volje građana“, naglasila je Rakić Vodinelić.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.