Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website REM o četiri načela koja će posebno ceniti tokom kampanje - | K-013 Portal

REM o četiri načela koja će posebno ceniti tokom kampanje

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) saopštio je danas da će prilikom nadzora programskih sadržaja o političkim dešavanjima tokom kampanje posebno ceniti četiri načela, a prvo se odnosi na istinito, potpuno i blagovremeno obaveštavanje o pitajnima od javnog značaja.

REM će ceniti i činjenicu da emitovani program ne sadrži informacije koje podstiču, na otvoren ili prikriven način, diskriminaciju, mržnju ili nasilje iz bilo kog razloga.

Emitovani sadržaj ne sme nikoga da vređa kao ni da izaziva mržnju ili netoleranciju, zloupotrebljava poverenje, budi zavisnost, lakovernost i sujeverje gledalaca, navodi se u saopštenju REM-a o Odlukama usvojenim juče na sednici Saveta.

Prikazivanje programskih sadržaja, kako REM ističe, ne sme ugrožavati slobodan protok informacija, kao ni uređivačku nezavisnost pružalaca medijskih usluga, posebno ne kroz pritiske, pretnje, ucene urednika, novinara ili izvora informacija.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.