Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Režim daje lažne podatke o zagađenosti vazduha - | K-013 Portal

Režim daje lažne podatke o zagađenosti vazduha

ssp, stranka slobode i pravde, dragan djilas

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je režim odlučio da promeni metodologiju ocenjivanja kvaliteta vazduha jer "nije uspeo da obmane gradjane lažnim podacima o zagadjenju vazduha koje je objavila Agencija za zaštitu životne sredine".

"Tako je umesto dosadašnjih 25 mikrograma po m3 za zdrav vazduh granica duplirana na 50 mikrograma po m3 što je u suprotnosti sa standardima koji važe za čitav svet", naveo je Odbor SSP za ekologiju i životnu sredinu.

Kako je naglasio ovaj Odbor, "umesto lažnih podataka gradjani Srbije zaslužuju akciju usmerenu na čuvanje života i zdravlja ljudi".

U saopštenju se predlaže redovna provera kvaliteta uglja koji se koristi, "momentalno obustavljanje korišćenja lažnih zamena za ugalj", jer "ugljarska mafija meša jalovinu sa glinom koju prodaje kao ugalj koja ostavlja katastrofalne posledice po stanovništvo.

"Neophodno je i postavljanju filtera za prečišćavanje uz strogo kontrololisanje i rigorozno kažnjavanje. Ulaganje novca u prelaženje na obnovljive izvore energije", naveo je Odbor SSP, iznoseći predloge da kako da se obezbedi zdrav vazduh.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.