Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RIK: Do ponoći rok za predaju izbornih lista - | K-013 Portal

RIK: Do ponoći rok za predaju izbornih lista

izbori, izbori 2020, srbija, politka, najnovije vesti, RIK, lista

Rok za predaju izbornih lista Republičkoj izbornoj komisiji ističe u ponoć, a do sada je predato 15, a proglašeno 13 lista za parlamentarne izbore koji se održavaju 21. juna.

Nova stranka Zorana Živkovića, koja je u koaliciji sa Zelenom strankom najavila je da će listu predati u podne.

Očekuje se da listu danas preda i LDP Čedomira Jovanovića.

Kako je Tanjugu rečeno u LDP-u, potpisi se skupljaju, lista je sastavljena i najverovatnije će biti predata popodne.

Pokret slobodnih građana (PSG) predao je listu juče.

Grupa građana "1 od 5 miliona" predala je izbornu listu u sredu uveče, ali im je Republička izborna komisija dala rok od 48 sati da isprave nedostatke u pogledu pravno valjanih potpisa građana.

Listu su do sada predali SNS, SPS, SRS, Savez vojvođanskih Mađara, Aleksandar Šapić (SPAS), POKS, Ujedinjena demokratska Srbija, Stranka slobode i pomirenja Muamera Zukorlića, Metla 2020, Milan Stamatović (Zdrava Srbija), SDA Sulejmana Ugljanina, Srpska stranka Zavetnici i Narodni blok, a te liste je RIK i proglasio.

Inače, 3. juna je istekao i mandat aktuelnom sazivu Skupštine Srbije, jer su mandati poslanika potvrđeni 3. juna 2016. godine.

Novi saziv parlamenta Srbija bi trebalo da dobije do 25. jula, odnosno 30 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora, zakazanih za 21. juni, a imajući u vidu da RIK ima 96 sati da proglasi njihove konačne rezultate.

Dakle, konačni rezultati izbora trebalo bi, ukoliko ne bude nekih značajnijih nepravilnosti, da se potvrde do 25. juna, a onda bi sednica skupštine trebalo da se održi u roku od 30 dana.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS