Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šabić o deportaciji državljanina Bahreina: Vlast još jednom izblamirala Srbiju - | K-013 Portal
rodoljub sabic, izrucivanje drzavljanina bahreina

Šabić o deportaciji državljanina Bahreina: Vlast još jednom izblamirala Srbiju


Deportacija državljanina Bahreina, uprkos odluci Evropskog suda za ljudska prava, predstavlja „sraman potez vlasti“ u Srbiji, ocenio je danas advokat i bivši poverenik za informacije od javnog zanačaja Rodoljub Šabić.

„Izručenjem čoveka koji je tražio azil, kršeći pritom naše zakone, Konvenciju o ljudskim pravima pa i odluku suda za ljudska prava naša vlast je povukla sraman potez. Još jednom je teško izblamirala Srbiju u medjunarodnim relacijama“, napisao je Šabić na svom Tviter nalogu.

Državljanin Bahreina Ahmed Džafar Mohamed Ali osudjen pred tamošnjim sudom za „dela vezana sa terorizmom“ izručen je iz Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Bahreina.

Evropski sud za ljudska prava je zatražio od Srbije da obustavi ekstradiciju do 25. februara kako bi mu dala vremena da ispita „moguće rizike od torture“, naveo je bahreinski institut za prava i demokratiju.

Beogradski centar za ljudska prava saopštio je ranije da je državljanin Bahreina od novembra prošle godine bio u pritvoru u Srbiji, iako je pred nadležnim organima u postupku za izručenje izrazio nameru da traži azil u Srbiji, tvrdeći da mu u državi porekla preti opasnost od mučenja, političkog i verskog progona.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...