Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šapić: Koristio sam rupu u zakonu da zaposlim ljude, to nije varanje - | K-013 Portal

Šapić: Koristio sam rupu u zakonu da zaposlim ljude, to nije varanje

aleksandar sapic, spas

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić priznao je da je 2014. godine koristio rupu u zakonu da zaposli "10 do 15 ljudi" u upravu Opštine Novi Beograd.

"Sad ću da vam kažem kako ste varali građane Srbije, varali ovaj sistem, varali i Vladu u kojoj je Aleksandar Vučić bio premijer", počeo je predsednik Narodne Stranke Vuk Jeremić tokom gostovanja u "Utisku nedelje" na Novoj S.On je objasnio da se Šapić 2014. godine kao predsednik Opštine Novi Beograd suočio sa zabranom zapošljavanja u javnom sektoru.

"Tada ste pribegli sledećoj formi - da na mesto pomoćnika gradonačelnika, koje je političko mesto, postavljate ljude koji na to mesto ostanu tri ili četiri dana, a nakon toga ih samo…", rekao je Jeremić na šta je Šapić nastavio: "…ubacim u Opštinsku upravu."

"Imate Kristinu Glišić, vaš pomoćnik od 12. do 16. decembra, pa Cupać od 17. do 19. decembra, znači po nekoliko dana", naveo je predsednik Narodne stranke.

Šapić je na to rekao da neme potrebe da dalje navodi imena, te da će on to sve da potvrdi.

"Sve je istina, sve ću da potvrdim, sve je tačno. Ja ću to sve da potvrdim", rekao je Šapić, nakon čega ga je Jeremić optužio da je varalica.

"Vi na taj način niste kršili zakon formalno, pravno, ali ste varali sistem. Kao što je varanje sistema kad prepišete doktorat, kada pređete u SNS nakon što ste dobili izbore kao SPAS."

Predsednik SPAS je još jednom ponovio da je tačno da je na taj način ubacivao ljude u opštinsku upravu nakon što je došlo do zabrane zapošljavanja.

"Ali, zapošljavanje je odobravalo telo koje se nalazilo na nivou grada, gde vi šaljete zahtev njima ukoliko vam se oslobađa radno mesto. U Opštini Novi Beograd su se oslobađala radna mesta i mi nikad nismo prešli broj zaposlenih koji nam je određen zakonom. Mi smo tada ulazili na zeleno svetlo, a oni nam nisu odobravali ono što je trebalo da nam odobravaju i mi smo počeli da ostajemo bez kadrova", rekao i dodao: "I naravno da smo tada nalazili rupu u zakonu i ubacili 15, 20 ljudi. To nije varanje, mi nismo prekršili zakon."

(Nova S)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.