Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Savez za Srbiju najoštrije osuđuje poslatu SMS poruku koja je izazvala paniku među građanima - | K-013 Portal

Savez za Srbiju najoštrije osuđuje poslatu SMS poruku koja je izazvala paniku među građanima

Savez za Srbiju najoštrije osuđuje juče poslatu SMS poruku koja je izazvala paniku među građanima. Poruka je potpuno nezaslužena jer su građani solidarni i herojski se drže u ovoj krizi, od zatvorenih penzionera, preko trgovaca, nastavnika, policije, poštara, vojske do naših najmlađih.

- Čak i ako je u panici ova vlast mora delovati smireno i organizovano jer su hiljade života u pitanju. Sve greške, od poziva na šoping, do neadekvatne zaštite u zdravstvenim ustanovama ne može se zamagliti histeričnom presijom na narod. Ukoliko je stručna procena da treba uvesti veći stepen zabrane kretanja, na vlasti je da takvu odluku donese bez optužbi na račun sopstvenih građana. Videli smo da u normalnim zemljama to može da se reši na civilizovan način.

Struku pozivamo da se znanjem i rodoljubljem odupre daljem maltretiranju i uznemiravanju naroda.

Nikome od nas nije potrebno da i po pet vrhunskih stručnjaka svakodnevno gubi vreme u pokušaju da zamaskiraju ili opravdaju greške vlasti. Dovoljan je jedan profesionalac koji će na miran i staložen način preneti tačne podatke i uputstva i odgovoriti na pitanja medija. Lekari svakako shvataju da širenje panike ne ide u prilog racionalnom ponašanju građana. Prioritetno se moraju rešiti zaštita zdravstvenih radnika, jasni i brzi protokoli prijema, zaštite, izolacije, dijagnostike i smeštanja pacijenata.

Svaki građanin Srbije je svim srcem uz profesionalce koji sebe i svoje porodice izlažu opasnosti zarad opšte dobrobiti.

Vlasti još jednom upozoravamo da vanredno stanje upotrebljava u zaštitu građana od virusa a ne u borbi protiv njih, zastrašivanjem, pretnjama i stvaranjem panike, navodi se u saopštenju.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city