Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SDS: Vlast hapšenjima zastrašuje - | K-013 Portal

SDS: Vlast hapšenjima zastrašuje

SDS, socijal demokratska stranka

Socijaldemokratska stranka (SDS) ocenila je danas da je privođenje Aleksandra Ostojića u Novom Sadu zbog objave na društvenim mrežama očigledan pokušaj zastrašivanja i još jedna pokazna vežba vlasti svima koji se usude da slobodno iznesu kritike na njen račun.

Kako se ističe u saopštenju SDS, supruga privedenog Ksenija Ostojić je veoma uticajna na društvenim mrežama na kojima ima desetine hiljada pratilaca i gde neretko iznosi kritiku na račun vlasti, pa je "očigledno da je ovo privođenje odgovor režima i na njene objave".

Policija nedeljama ne reaguje dok se na ulicama Novog Sada onesvešćenom građanima lome ruke, ali su zato veoma efikasni kada je potrebno privoditi ljude zbog objava na društvenim mrežama i zastrašivati Vučićeve neistomišljenike pred maloletnom decom, konstatuje SDS.

Ta partija je ocenila da je privođenje Ostojića samo još jedan u nizu dokaza da je policija u Srbiji stavljena u službu zaštite interesa vlasti, a ne bezbednosti građana.

Zbog toga SDS poziva zaštitnika građana da reaguje na takav napad na osnovno ljudsko pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, a posebno na ugrožavanje prava deteta u ovom slučaju, budući da je policija mogla da sprovede privođenje i u prilici u kojoj nisu prisutna deca, koja su "očigledno zloupotrebljena u svrhu pojačavanja poruke zastrašivanja".

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.