Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Skupština Slobodne Srbije: U Srbiji su ravnopravne samo one žene koje imaju člansku kartu SNS-a - | K-013 Portal

Skupština Slobodne Srbije: U Srbiji su ravnopravne samo one žene koje imaju člansku kartu SNS-a

skupstina slobodne srbije

Skupština Slobodne Srbije ocenila je danas da su u Srbiji "ravnopravne i iznadpravne" samo žene koje imaju člansku Srpske napredne stranke (SNS), dok su sve druge žene nezaštićene i mogu, kad zatreba i ciljano, da postanu mete najgnusnijih napada.

Skupština Slobodne Srbije je to saopštila povodom napada i uvreda koje je folk pevač Aca Lukas u emisiji Hit tvit na televiziji Pink uputio novinarki televizije N1 Žaklini Tatalović.

"U tim situacijama zasigurno neće reagovati nadležne institucije, kao što je, na primer, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost ili, ukoliko se napad dešava u elektronskim medijima – Regulatorno telo za elektronske medije", navodi se u saopštenju.

Istakli su da je to što se dešavalo u toj emisiji pokazalo kakav je zapravo pravi položaj žena u društvu iako se predsednik Srbije Aleksandar Vučić "diči" Vladom čiju polovinu čine žene, odborima za ravnopravnost i hrabrim ženama koje se bore protiv nasilja i fašizma.

"Skupština slobodne Srbije konstatuje da na ovaj jeziv mizogini napad na novinarku nije reagovalo ni novoformirano Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, kojim šefuje Gordana Čomić", navedeno je u saopštenju.

Oni su ukazali i da imena vinovnika ovog dogadjaja nisu ni važna, jer takve situacije predstavljaju gotovo svakodnevnu sliku medija u Srbiji koji su zatrovani mizoginijom, šundom, jednoumljem i političkom nekorektnošću.

"Svedočili smo kako jedan narodni poslanik, koji se diči finim manirima, i jedan novinar, inače poznat po mizoginim ispadima, u emisiji na televiziji sa nacionalnom frekvencijom glasno ćute, dok jedan novokomponovani pevač vulgarno vredja novinarku koja visokoprofesionalno obavlja svoj posao i ne čita unapred napisana pitanja", saopšteno je iz Skupštine Slobodne Srbije.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.