Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Skupština slobodne Srbije: Vladika Irinej stoji iza zabrane TV N1 da snima - | K-013 Portal
skupstina slobodne srbije

Skupština slobodne Srbije: Vladika Irinej stoji iza zabrane TV N1 da snimaSkupština slobodne Srbije ocenila je danas povodom odluke eparhije bačke da ekipi Televizije N1 ne dozvoli da izveštava sa parastosa povodom 79. godišnjice Racije u Bačkoj, da je diskriminacija medija ne samo nedopustiva već i protivzakonita.

"Vladika bački Irinej poznat je po tome što prihvata režimsku podelu 'elite' Srbije na 'pravu', odnosno onu blisku vlasti, i 'lažnu', odnosno onu koja kritički promišlja stvarnost. On na taj način deli i gradjane, pa je logično pretpostaviti da upravo on stoji iza odluke da se TV N1 zabrani da udje u portu Crkve Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg u Srbobranu" na parastos žrtvama racije, navedeno je u saopšenju.

Skupština slobodne Srbije istakla je da je žalosno što se "niko od državnih zvaničnika koji su prisustvovali ovom dogadjaju nije ogradio, niti je osudio diskriminatorski potez eparhije bačke i nada se da ova praksa neće uskoro postati uobičajena".

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.