Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Slobodan Stupar: Predrag Kon se borio za veću penziju - | K-013 Portal

Slobodan Stupar: Predrag Kon se borio za veću penziju

predrag kon, slobodan stupar

Dugogodišnji novinar BBC Slobodan Stupar izjavio je danas da je osnovni cilj dr Predraga Kona u Kriznom štabu bio da zbog veće penzije dobije unapredjenje u čin potpukovnika i da na kraju dobije i orden.

Komentarišući jučerašnju izjavu dr Kona da je struka još pre mesec dana predlagala restriktivne protiv-epidemijske mere koje politički deo Kriznog štaba nije prihvatio, Stupar je agenciji Beta kazao da je to što je Kon dobio "suviše malo u odnosu na sve ono što je proteklih meseci prećutao".

"Prećutao je ono što sada govori, a to je da je o svemu vezano za epidemiju odlučivao samo jedan čovek s Andrićevog venca, a da su lekari iz Kriznog štaba samo bili loši glumci", rekao je Stupar.

Prema njegovim rečima, lekari iz Kriznog štaba su verovatno predlagali protivepidemijske mere, ali su uvek čekali šta će da im kaže predsednik države Aleksandar Vučić.

"Još od sredine marta, Vučić je o svemu sam odlučivao, u sve se mešao i njegova reč je uvek bila zadnja, a struka je samo klimala glavom bez obzira na posledice po zdravlje gradjana", ocenio je novinar.

Stupar kaže da je dr Kon dao Vučiću u ruke svoje ime i titulu da bi Vučić lakše mogao da manipuliše javnošću i strukom.

"Vučić je obrisao patos s eminentnim lekarima. Ovo što sada govori Kon je priznanje da je lagao naciju. Sad je video da je djavo odneo šalu, pa ga grize savest za brojne propuste koje je kao epidemiolog počinio proteklih meseci", rekao je Stupar.

On je podsetio da smo u aprilu na ulicama imali vojnike s dugim cevima, da smo imali "klasičan državni udar" u kome je Vučić živeo svoje "najlepše snove".

"Zašto Predrag Kon tada nije reagovao i narodu rekao istinu. Danas, kada imamo na hiljade zaraženih i na desetine umrlih na dnevnom nivou, mislim da su mu kasno proradili hrabrost i etika", kazao je novinar.

Stupar je istakao da država u ovom trenutku nema nikakvu kontrolu nad zarazom, i da se sistem poprilično raspao.

"Vlast se pravi blesava, a ugroženo je zdravlje celoj populaciji. I u toj situaciji vlast nas zamajava pričama o nepostojećem 'ratu protiv mafije', nepostojećem 'privrednom razvoju' ili nepostojećem 'povoljnom zaduživanju' ", ocenio je on.

Na pitanje Bete zašto je vlast dozvolila drastično rasplamsavanje zaraze, Stupar kaže da ova vlast nije ništa dozvolila nego je apsolutno nesposobna da vodi državu.

"Država ne postoji. Zdravstvo i školstvo još funkcionišu samo zahvaljujući izuzetnom medicinskom i prosvetnom osoblju. Sad treba svi da shvate da Srbija postoji i bez Vučića i njegove ekipe. Vučić se uplašio i sklonio, a narod se zaražava i umire. Narod je sam sebi prepušten", zaključio je Stupar.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city