Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP: Potpisivanjem memoranduma o metrou počela jedna od najvećih pljački Beograda - | K-013 Portal

SSP: Potpisivanjem memoranduma o metrou počela jedna od najvećih pljački Beograda

ssp, stranka slobode i pravde

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je da je današnjim potpisivanjem Memoranduma o razumevanju za izgradnju metroa u Beogradu, "počela jedna od najvećih pljački u istoriji glavnog grada".

Upozorili su da je tim projektom ugroženo vodosnabdevanje Beograda jer predvidja da jedna linija metroa bude izgradjena na području Makiša kao najvećeg gradskog vodoizvorišta.

SSP je dodao da bi Beogradjani već počeli da koriste prvu liniju metroa, jer su pre 10 godina odbornici Skupštine Beograda usvojili odluku o izgradnji metroa koji su projektovali stručnjaci, ali da su ministar finansija Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić zaustavili taj projekat.

"Umesto toga mi smo suočeni sa koruptivnim projektom koji ignoriše struku i interese građana, čija bi realizacije izazvala nevidjenu ekološku katastrofu", stoji u saopštenju.

Memorandum o razumevanju za projekat "Beogradskimetro", čija gradnja bi trebalo da počne krajem godine, ranije danas su potpisali ministar finansija Srbije Siniša Mali, predstavnici Grada Beograda, francuske grupe "Almstom", francuske kompanije "Egis Rail" i kineske "Power China".

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.