Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP pozvala ministarstvo da obustavi privatizaciju vodoprivrednih društava iz Pančeva, Kovina i Zrenjanina - | K-013 Portal

SSP pozvala ministarstvo da obustavi privatizaciju vodoprivrednih društava iz Pančeva, Kovina i Zrenjanina

vodoprivredno društvo, pančevo, kovin, zrenjanin

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je otpočinjanje privatizacije vodoprivrednih društava u mandatu tada još tehničke Vlade, još jedan dokaz da režim zloupotrebljava kovid krizu i "na mala vrata sprovodi štetne odluke".

SSP u saopštenju navodi da objavom Javnog poziva Ministarstva privrede od 26. oktobra zainteresovanima za privatizaciju vodoprivrednih društava "Tamiš Dunav" Pančeva, "Podunavlje" Kovin, "Srednji Banat" Zrenjanin i drugih, "režim svesno dovodi u rizik bezbednost vodoprivrednog sistema, u prvom redu zaštitu od poplava".

"SSP izražava zabrinutost da njihovom neopravdanom privatizacijom suočavanja sa ovakvim rizicima vode u unapred izgubljenu bitku. Upravo 2014. godine su ova preduzeća pokazala kako se adekvatno radi i brani od poplava, za razliku od onih koji su s druge strane Save imali desetine žrtava, jer nisu znali kako da se organizuju i ostavili Miroslavu Čučkoviću da odlučuje, umesto da su pustili vodoprivredu da stručno radi svoj posao", navodi se u saopštenju.

SSP ocenjuje da je dovoljno pogledati iskustva Madjarske i Hrvatske, koje su takodje sprovele ovakvu privatizaciju, a potom bile prinudjene da kao države ponovo kupe od tih novih privatnih vlasnika svoja sopstvena preduzeća, kada se ispostavilo da niko kao država nema ni snage, ni potencijala da održava ovakve sisteme u prvom redu, a kamoli da u njih investira.

"I dok se režim igra privatiizacije u tako oseljivoj oblasti kao što je vodoprivreda, a Srbija ide u susret zimskom periodu nakon čega su najveći rizici od poplava, zahtevamo od Ministarstva privrede da hitno stavi van snage ovakvu odluku i spreči igranje životima i imovinom gradjana", navodi Stranka slobode i pravde.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.