Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tadić: Nisam još doneo odluku da li ću se kandidovati za predsednika - | K-013 Portal

Tadić: Nisam još doneo odluku da li ću se kandidovati za predsednika

boris tadic, predsednicki izbori

Nisam još doneo odluku da li ću se kandidovati za predsednika Srbije, ali mi je jasno da vreme ubrzano ističe, izjavio je u intervjuu za list Nova predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić i predložio da "svi istinski opozicioni kandidati" imaju koordinirane nastupe do drugog kruga, kada bi svi stali iza jednog kandidata.

Tadić je rekao da je to razlog zbog koga smatra da je bolje da opozicija ima više kandidata i istakao da opozicija mora do kraja da se bori za izborne uslove i da ne odustaje pre vremena, kao što je, kako kaže, na prošlim izborima proglasila bojkot mnogo pre nego što su izbori i raspisani.

„Naša obaveza kao opozicije je da iskoristimo svaku šansu. Nemamo moralno pravo da u ovakvim okolnostima odustajemo od bilo kog fronta dok god borba traje“, poručio je Tadić.

On je dodao da je SDS trpela etiketiranje zbog izlaska na lokalne izbore, a da sada na njih izlazi Narodna stranka, koja je bila najveći zagovornik bojkota, uz podršku onih koji su etiketirali SDS.

„Nemamo vremena da i ubuduće čekamo da prođe po godinu dana dok deo opozicije ne shvati da ipak nije pogrešno ono za šta druge optužuju i zbog čega izazivaju sukobe i razdore u opoziciji“, rekao je Tadić.

Na pitanje da li će potpisati sporazum o izbornim uslovima koji su ponudili evroparlamentarci, odgovorio je da to nije sporazum koji predviđa bilo kakvo potpisivanje, već njihov predlog koji može da se uvaži ili ne.

„Mi smo ocenili i takav sporazum kao makar neki napredak, upravo zbog toga što smo unapred bili svesni ograničenog dometa ovog dijaloga“, rekao je Tadić i ocenio da bi taj sporazum trebalo iskoristiti za dalje jačanje opozicione borbe.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.