Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Trajković: Vučić deo elektromreže predao Kosovu da bi ostao na vlasti - | K-013 Portal

Trajković: Vučić deo elektromreže predao Kosovu da bi ostao na vlasti

rada trajkovic

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "ukrao deo srpske elektromreže i predao je Kosovu" i da je "svima jasno" da tu nema povratka.

Ona je za list Danas rekla da je Nemačka uložila više od 100 miliona evra u povezivanje elektromreže Kosova i Albanije, što je veliki strateški i investicioni projekat za tu državu.

Prema njenim rečima, država i Vučić uopšte nisu pokazali šta je Srbija dobila, i da li je uopšte nešto dobila, osim pokušaja da se preko Nemačke on lično još neko vreme održi na vlasti.

"Nikakav boljitak država (Srbija) kao država nije dobila, jer to je ipak ogroman strateški ustupak. I strateški i finansijski", rekla je Trajković.

List podseća da su prištinski mediji javili da je operator sistema prenosa i tržišta električne energije (KOSST) na Kosovu 14. decembra preuzeo snabdevanje električnom energijom opština na severu Kosova.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.