Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Udružena opozicija Srbije: Vlada nema legitimitet, tražimo nove slobodne i poštene izbore - | K-013 Portal

Udružena opozicija Srbije: Vlada nema legitimitet, tražimo nove slobodne i poštene izbore

udruzena opozicija srbije

Izbor Vlade nastale na osnovu lažnih izbora ne daje joj ni legalnost ni legitimitet, ocenila je danas Udružena opozicija Srbije (UOPS) i istakla da je tražila i traži nove izbore, ali slobodne i poštene, uz slobodne medije.

U saopštenju UOPS je naveo da i posle današnjeg dana "uzurpator svih državnih ovlašćenja" ostaje Aleksandar Vučić, koji je već, mimo ustavnih ovlašćenja, najavio nove izbore.

Udružena opozicija će čestovati na izborima koji ispunjavaju uslove da se stranke i pojedinci na njima nadmeću u ravnopravnim uslovima i da imaju jednak pristup medijima, pogotovo javnim medijskim servisima, poručio je UOPS.

Kako se navodi, lažni izbori ni za UOPS, a ni za građane koji su protestovali na ulicama gradova Srbije nisu opcija.

"Nužni su slobodni izbori i slobodni mediji. Tražićemo za to podršku građana, u svim vidovima borbe za takve izbore. Spremni smo na razgovore o zahtevima za slobodnim i poštenim izborima sa režimom, uz posredovanje Evropske unije i uz njihov monitoring predizbornog i izbornog procesa", naveo je UOPS.

Udružena opozicija od Vučića zahteva da prestane sa novim represivnim merama i zastrašivanjem građana, koje realizuje kroz pritiske na zaposlene, medijske radnike, kao i na članove i lidere opozicionih političkih stranaka i organizacija.

(FoNet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Sasa Kovacevic 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city