Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website UDS: Đorđević da položi račune javnosti za dešavanja u Gerontološkom centru Niš - | K-013 Portal

UDS: Đorđević da položi račune javnosti za dešavanja u Gerontološkom centru Niš

Ujedinjena demokratska Srbija je pozvala nadležne državne organe da u što hitnijem roku istraže sve detalje oko širenja zaraze koronavirusom u Gerontološkom centru u Nišu.

Iz ovog političkog saveza, koji čine Srbija 21, Vojvođanski front, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, podsetili su da je u Gerontološkom centru u Nišu od 256 štićenika zaraženo njih 140, a direktor ove ustanove je uhapšen uz krivičnu prijavu.

„U ovakvoj situaciji mora se postaviti i pitanje odgovornosti u samom sistemu zaštite starijih sugrađana. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja do sada je pokazalo brojne manjkavosti u svom radu. Najodgovorniji za takvo stanje je svakako ministar Zoran Đorđević“, navodi se u saopštenju UDS.

Dodaje se da je od prvog dana proglašenja epidemije struka naglašavala da se ne sme dozvoliti prodor virusa u ustanove za smeštaj starijih osoba i da se, nažalost, dogodilo ono čega su se stručnjaci plašili.

„Ovakvih ustanova u Srbiji je mnogo. Tražimo od nadležnih da učine sve da se spreči dalje širenje epidemije u gerontološkim centrima“, istakli su.

U UDS smatraju da je u borbi protiv koronavirusa potrebno iskazati odgovornost i solidarnost, a da država mora da sankcioniše i zaustavi svako odstupanje od obavezujućih mera koje služe zaštiti ljudi i njihovog života.

(N1)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.