Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website UDS: Preispitati propise o sprovođenju obrazovanja - | K-013 Portal

UDS: Preispitati propise o sprovođenju obrazovanja

Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) pitala je ministra prosvete Mladena Šarčevića da li je doneo dovoljno dobre propise koji se odnose na sprovođenje obrazovanja u Srbiji u vreme pandemije, izjavila je danas narodna poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura u Narodnoj skupštini.

„Želimo da ukažemo na jedan od problema koji pada u senku usled događaja kojima smo izloženi i da pitamo kada i na koji način će početi naredna školska godina“, rekla je Macura.

Kako je saopštio UDS, ona je dodala da drugi problem predstavlja nastava u vidu dnevnog boravka koja se već sada planira, i da je potrebno utvrditi na koji način će ona i biti organizovana s obzirom na to da sva deca koja idu u osnovnu školu, ne pohađaju i dnevni boravak.

Postoji nedoumica i oko visokog obrazovanja i normalizacije rada na fakultetima, pre svega imajući u vidu da veliki broj studenata ne živi u Srbiji i uzimajući u obzir koliko je komplikovana situacija oko prelaska granice, rekla je Macura.

„Poslanici koji pripadaju UDS su tokom sednica parlamenta ukazivali da je osnovna zamerka upravo nedostatak plana Vlade Srbije i kriznog štaba, što potvrđuje ovaj, jedan od gorućih problema. Zbog toga je potrebno ustanoviti da li je ministar Šarčević doneo dovoljno dobre propise vezane za nastavak obrazovanja na svim nivoima“, zaključila je Macura.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS