Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Veselinović: Bojkot iscrpljen, vreme je da vidimo njegove efekte na sledećim izborima - | K-013 Portal

Veselinović: Bojkot iscrpljen, vreme je da vidimo njegove efekte na sledećim izborima

dobrica veselinovic, nedavimo beograd, izbori, bojkot

Aktivista pokreta "Ne davimo Beograd" Dobrica Veselinović ocenio je danas da je bojkot izbora kao metod borbe iscrpljen i da je taj pokret odlučio da izadje na beogradske izbore iako misle da "neće biti fer i pošteni".

"Ali takvih slučajeva je bilo širom Evrope, pa to ne sprečava opoziciju da pobedi", rekao je Veselinović za današnju Politiku.

Prema njegovim rečima, 80 odsto članova tog pokreta je bilo za izlazak na izbore.

"Mislimo da je bojkot dao rezultat time što je ukazao na loše izborne uslove, sad je iscrpljen i ne bi mogao da se ponovi. Uostalom, smatramo da se efekti bojkota mere rezultatima na sledećim izborima", kazao je Veselinović.

On je istakao da je cilj pokreta da glasove gradjana koje vidjaju na protestima u Beogradu "prebace u institucije" i da se na taj način bore da "Beograd postane dobar grad i da se suprotstave štetnim projektima, poput metroa".

Veselinović je dodao da će tek odlučivati oko izlaska na parlamentarne i predsedničke izbore, u zavisnosti od potencijalnih saradnji sa ostatkom opozicije, jer je "Ne davimo Beograd", kako je rekao, "autohtona beogradska organizacija koja se najviše bavi problemima u tom gradu".

"Iniciraćemo razgovor s opozicijom o zajedničkom kandidatu, nećemo se libiti da predložimo nekoga ko je, po nama, najbolji, ali nećemo izlaziti sami na izbore", rekao je Veselinović.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.