Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlast predložila radno telo za kontrolu biračkog spiska, opozicija insistira na zakonskom osnovu - | K-013 Portal

Vlast predložila radno telo za kontrolu biračkog spiska, opozicija insistira na zakonskom osnovu

birački spisak, biračkog spiska, odihr, izbori

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je rekla danas da su se vlast i opozicija na sastancima u parlamentu saglasili oko radnog tela za primenu preporuka ODIHR-a, koje će raditi na izmenama zakona, a da, kada je reč o radnom telu za jedinstveni birački spisak, opozicija insistira da se donese zakonski osnov za komisiju sa dvotrećinskom većinom, a da je ona predložila radno telo koje može odmah da se formira.

"Juče smo proveli dva sata ubeđujući me da oni neće radno telo nego komisiju za koju je potreban zakon. Ja sam na kraju rekla, znate šta, evo prihvata se, evo formirate komisiju, evo radite na izmenama i dopunama zakona. Dakle, samo da ljudi razumeju da su oni toliko u stvari nezainteresovani za birački spisak. Da umesto toga da odmah dobiju uvid, kompletan uvid u birački spisak, oni kažu, ne, nego ćemo da menjamo zakon, pa ćemo imati stručnjake koji će se birati dvotrećinskom većinom,", rekla je Brnabić.

Govoreći o sastancima vlasti i opozicije u parlamentu, ona je podsetila da je izašla u susret, raspisala lokalne izbore za 2. jun, kako bi se smanjila tenzija u društvu i postigla unutrašnja stabilnost.

"Ja imam sada konstantne sastanke sa opozicijom. Neki žele, neki ne žele da učestvuju. Vi ne znate kad će se ko pojaviti. Jedino se uvek pojavljuju oni koji čine vlast. Meni je utisak da se nama žuri da učestvujemo u razgovorima, a njima ne. I sada u Srbiji svako zna da nije bilo ni laži, ni prevara na izborima", rekla je Brnabić.

Ona je poručila da će nastaviti da saziva sastanke i da će nastaviti da se trudi da održi atmosferu dijaloga.

Brnabić je ocenila da ne postoji bojkot izbora od strane opozicije, već da ne izlaze samo tamo gde vide da su slabi, a kada je reč o razgovorima koji se vode između vlasti i opozicije u parlamentu napominje da jedino stranke vlasti uvek dolaze na njih.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS