Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zatražena ostavka članova REM-a zbog odluke o rijaliti programima - | K-013 Portal

Zatražena ostavka članova REM-a zbog odluke o rijaliti programima

rem, rijaliti program

Pokret za preokret zatražio je danas ostavke članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zbog odluke tog tela da ne pomeri emitovanje rijaliti programa nakon 23 časa, kako je bilo najavljeno.

Kako se navodi u saopštenju, ta odluka pokazuje da se u tom regulatornom telu ništa nije promenilo, odnosno da je REM i dalje "najaktivniji mesni odbor SNS-a koji ne želi da zavede red na medijskoj sceni", jer su mu na prvom mestu interesi Srpske napredne stranke i direktora Pink televizije Željka Mitrovića.

Iz tog pokreta su naveli da umesto da su usvojili pravilnik kojim bi pomerili vreme emitovanja tih programa, REM je zatražio da se ispita po kom osnovu televizija N1 emituje njihov program, iako bi članovi REM-a to mogli lako da provere.

Osudi REM-a priključio se i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) koji smatra da su rijaliti programi "direktan atak na porodične i tradicionalne vrednosti srpskog društva", jer je takav sadržaj štetan za decu i mlade koji "gledajući devijantno ponašanje učesnika" to onda i oponašaju.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS