Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Abazović: Među prioritetima preispitivanje spornih i nezakonitih odluka prethodnih vlada - | K-013 Portal

Abazović: Među prioritetima preispitivanje spornih i nezakonitih odluka prethodnih vlada

dritan abazovic, crna gora

Mandatar Dritan Abazović dostavio je skupštini program rada uoči sednice na kojoj će biti izabrana nova crnogorska vlada, koja je zakazana za četvrtak, 28. april.

Među prioritetima je preispitivanje spornih i nezakonitih odluka prethodnih vlada i državnih organa u pravcu njihovog hitnog revidiranja, donošenje zakona o popisu, kao i regulisanje ugovornog odnosa sa verskim zajednicama, u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore.

Abazović je u ekspozeu među prioritete naveo dogovor o izboru nosilaca najviših pravosudnih funkcija, izborne reforme, prečišćavanje biračkog spiska, dogovor o uspostavijanju odgovornih i funkcionalnih državnih organa i institucija u kojima će se zakonito postupanje podrazumevati, reforma službe bezbednosti kao i donošenje zakona o preispitivanju porekla imovine.

Među prioritetima je i revizija zatečenog stanja u oblasti prosvete i kulture kao i preispitivanje svih spornih kadrovskih rešenja u ovim oblastima, posebno na visokim pozicijama, reizbor članova saveta i izvršnih direktora regulatornih agencija, uz izmene i dopune pratećih zakona.

Naveo je i nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na svim nivoima, stvaranje ambijenta za nove investicije i zaustavljanje odlaska postojećih investitora,  nastavak započetih ekonomskih reformi kako bi se održala stabilnost javnih finansija i nastavile započete socio-ekonomske mere, priprema i realizacija letnje turističke sezone.

Takođe, prioritet je i sagledavanje mera na reorganizaciji rada zdravstvenog sistema i donošenje državnih mera za borbu protiv korona virusa.

Nova crnogorska Vlada i predsednik Skupštine trebalo bi da budu izabrani na sednici parlamenta na Cetinju 28. aprila, pošto je 46 poslanika odlučilo da sazove skupštinsku sednicu.

U Vladi će pored Građanskog pokreta URA i manjinskih partija biti i prosrpska Socijalistička narodna partija (SNP) i opoziciona procrnogorska Socijaldemokratska partija (SDP). Podršku vladi u parlamentu će pružiti Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Vlada premijera Zdravka Krivokapića izgubila je podršku u parlamentu 4. februara.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city