Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Abazović u parlamentu, Temeljni ugovor jedno od pitanja - | K-013 Portal

Abazović u parlamentu, Temeljni ugovor jedno od pitanja

abazović, parlament, temeljni ugovor

Crnogorski premijer Dritan Abazović odgovaraće u ponedeljak u parlamentu u okviru "premijerskog sata" na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, među kojima su i pitanja o Temeljnom ugovoru i Otvorenom Balkanu.

Šef kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović pitaće premijera da li dalje važi njegovo i obećanje potpredsednika Vladimira Jokovića da će vlada u najskorije vreme potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, organizovati popis u ovoj godini i najozbiljnije razmotriti savet SAD i EU da se Crna Gora uključi u Otvoreni Balkan.

"Da li ste spremni da rizikujete pad vlade, nakon tih odluka", pita Radunović, navodeći da se iz nekih partija koji čine vladu ili je podržavaju u parlamentu čuju otvoreno protivljenje tim obećanjima.

Predstavnik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović pitaće Abazovića da li je, za period od dva meseca, koliko je na njenom čelu, zadovoljan radom vlade.

Šef poslaničkog Kluba Demokratske partije socijalista Danijel Živković pitaće premijera šta namerava da preduzme povodom drastičnog povećanja broja zaposlenih u prethodne dve godine u preduzećima koja se nalaze u većinskom vlasništvu države.

Da li ćete pozvati tužilaštvo da preispita rad izvršnih direktora i odbora direktora ovih kompanija, koji su od finansijski stabilnih preduzeća pretvorena u gubitaše, pitanje je koje će postaviti Živković.

Poslanica koalicije Crno na bijelo Suada Zoronjić pitaće Abazovića šta planira da učini da državne institucije rade transparentno i budu servis građana i da li najavljeni zakon o oduzimanju imovinske koristi stečene krimilanom delatnošću može vratiti poljuljano poverenje u institucije i državu.

Amera Smailovića iz Bošnjačke stranke interesuje šta vlada planira da uradi kako bi se smanjio negativan uticaj ekonomske krize koja utiče na standard građana i da li ima viziju kako da se smanji uvozna zavisnost i stimuliše domaća proizvodnja.

Šef poslaničkog kluba DF - Pokret za promene Branko Radulović pitaće premijera da li uviđa da se mora urgentnim finansijskim i drugim merama značajno unaprediti socijalni i ukupni status građana i preduprediti brojni izazovi.

Poslanika Socijaldemokrata Borisa Mugošu interesuje zbog čega, u izuzetno kompleksnoj ekonomskoj, a pre svega socijalnoj situaciji, ključni prioriteti vlade nisu bili usmereni radi zaštite socijalno ugroženih kategorija građana, već dominiraju teme koje dodatno političkii scenu čine nestabilnijom i još više polarizuju i zbunjuju crnogorsku javnost.

Predstavnik Kluba poslanika Socijaldemokratska partija - Liberalna partija (LP), Andrija Popović pita zašto vlada preduzima nelegalne, protivustavne poteze, beznačajne za javni interes, u teškoj socijalno-ekonomskoj situaciji.

Sve to radite u tradicionalnom roku od 100 dana datom vladi koji treba da odgovori LP i ostalim konstituentima nove parlamentarne većine. Jesmo li pogrešili dajući vam podršku pre 60 dana, sledi li naše preispitivanje iste, pitao je Popović, prenela je Mina.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS