Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ambasador EU sa 60 posmatrača prati glasanje za smenu gradonačelnika na severu Kosova - | K-013 Portal

Ambasador EU sa 60 posmatrača prati glasanje za smenu gradonačelnika na severu Kosova

izbori, kosovo

Ambasador EU na Kosovu Tomaš Šunjog zajedno sa 60 posmatrača prati glasanje na severu Kosova za smenu gradonačelnika u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, saopšteno je iz kancelarije EU u Prištini.

„Ambasador EU na Kosovu Tomaš Šunjog posetio je danas biračke centre u Brnjaku i Čabri, selima opštine Zubin Potoku, u okviru Diplomatskog posmatranja koje je organizovala EU na Kosovu“, navodi se u saopštenju kancelarije EU.

Kako se dodaje, „Diplomatsko posmatranje obuhvata 17 timova sa ukupno 60 članova iz EU na Kosovu, država članica EU i partnerskih zemalja, i  ima za cilj da stekne saznanja o procesu povlačenja gradonačelnika“.Na glasanju za smenu gradonačelnika pravo glasa ima 45.556 građana.

Da bi glasanje bilo uspešno, mora glasati najmanje 50 odsto plus jedan glasač.

Ako ovaj uslov bude ispunjen, onda se vanredni izbori održavaju u zakonskim rokovima od najmanje 30 odnosno najviše 40 dana.

Ukoliko nije ispunjen ovaj uslov glasanje se smatra neuspelim i ne može se organizovati u narednih 12 meseci.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS