Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Amerika donirala sedam dronova policiji Kosova - | K-013 Portal

Amerika donirala sedam dronova policiji Kosova

amerika, dronovi, policija kosova

Policija i Policijski inspektorat Kosova primili su na današnjoj svečanosti, donaciju od sedam dronova iz Sjedinjenih Američkih Država.

Generalni direktor policije Kosova Gazmend Hodža zahvalio je SAD na snabdevanju i podršci, naročito u danima kada su, kako je naveo „izgubili jednog od svojih narednika“, dok je donaciju opisao kao izuzetno neophodnu i vrednu.

„To će uticati na jačanje kapaciteta policije. Kao i praćenje granica i istrage. Reč je o dronovima i opremi koju su izabrali stručnjaci Kosovske policije. Mogu da garantujem ambasadoru Džefri Hovenijeru da će policija sve ove uređaje koristiti u legalne svrhe kako bi pružila kvalitetnije usluge svim građanima“, rekao je Hodža.

Ambasador Hovenijer opisao je donaciju kao „bitni resurs za organe za sprovođenje zakona na Kosovu koji obezbeđuju nadzor i pružaju taktičku podršku policijskim misijama“.

Dodao je da se mogu koristiti za borbu protiv krijumčarenja migranata, narkotika i drugih krivičnih dela.

Hovenijer je rekao da je najnovija donacija nastavak podrške SAD Kosovu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.