Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore ostaje u pritvoru - | K-013 Portal

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore ostaje u pritvoru

vesna medenica

Ustavni sud Crne Gore objavio je danas na sajtu da je odbijena ustavna žalba odbrane bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, te da ona i dalje ostaje u pritvoru Istražnog zatvora u Spužu.

Preciznije, na sajtu suda je objavljena poslovna oznaka ustavne žalbe, a "Vijesti" saznaju da se radi o žalbi odbrane osumnjičene Medenice.

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore uhapšena je 17. aprila, na Aerodromu Podgorica.

Ona je osumnjičena za učestvovanje u kriminalnoj grupi koju je predvodio njen sin Miloš Medenica.

Specijalno državno tužilaštvo je tereti da je počinila krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

U naredbi za sprovođenje istrage bivša predsednica Vrhovnog suda sumnjiči se za nezakonit uticaj u predmetima kompanija Fab lajv i Cijevna komerc protiv firmi Gugi komerc i Omorika.

Vesna Medenica se sumnjiči da je, kao predsednica Vrhovnog suda, pristala da za 590.600 evra sinu Milošu i dvojici njegovih prijatelja utiče da se u postupcima revizije donesu odluke u korist kompanija Fab lajv i Cijevna komerc, piše u naredbi za sprovođenje istrage.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.