Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Cene u predsezoni u istarskim turističkim centrima otišle u nebo i tu nije kraj - | K-013 Portal

Cene u predsezoni u istarskim turističkim centrima otišle u nebo i tu nije kraj

turizam, cene, istra, hrvatska

U istarskim turističkim centrima već u predsezoni cene su otišle u nebo u odnosu na prošlogodišnje, a očekuje se da će, kako se leto bliži, biti još i više.

U Rovinju i Poreču, na primer, cena velikog makijata je 3,5 evra, dok je espreso oko 1,80 evra. U Puli je najviša cena jedne velike kafe s mlekom oko 2,30 evra u centru grada. Ista je priča i sa koketelom "aperol špric", pićem koje se praktično najviše pije tokom leta na obalama mora, a košta od šest do čak 11 evra.

Cene porcije pomfrita kreću se oko pet evra, a cena ćevapa nikada nisu bile više i kreću se i do 18,90 evra. Cena pica je u pomenuta tri grada od devet evra pa naviše.

Burgeri su pak posebna priča, piše zagrebački Jutarnji list. Ovo jelo je poprilično traženo pa mu se cena u Rovinju kreće i do vrtoglavih 18 evra. A najveća razlika između Poreča, Rovinja i Pule je upravo u ceni kafe.

U Puli se u centru grada još uvek cene velikog makijata nisu povećale na 3,5 evra što je u Poreču i Rovinju u centru postalo normalno. Čak se više niko na tu cenu ni ne žali, piše list.

S druge strane, u Puli je sladoled najskuplje i košta od dva od 3,5 evra po kuglici.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.