Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website CIK je prihvatio peticije za smenu načelnika opština na severu - | K-013 Portal

CIK je prihvatio peticije za smenu načelnika opština na severu

kosovska mitrovica, peticija, smena, gradonačelnici

Centralna izborna komisija u Prištini prihvatila je danas peticije za smenu gradonačelnika četiri opštine na severu KiM.

Peticije su predali građani Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zvečana i Zubinog Potoka.

Kako je saopštio CIK proces provere potpisa mogao bi da potraje.

"Primili smo peticije iz četiri opštine i u narednom periodu ćemo da vršimo proveru potpisa. Postoji veliki broj potpisa i potrebno je vreme za potvrdu", rekao je predsedavajući CIK-a Krešnik Radonjići.

Na lokalnim izborima održanim u aprilu prošle godine u ove četiri opštine na severu KiM sa srpskom većinom za gradonačelnike su izabrani Albanci.

Te izbore bojkotovali su Srbi zbog toga što Priština ne poštuje briselske sporazume, zbog stalnih upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na sever KiM i protivpravnih hapšenja Srba.

Na te izbore je izašlo svega oko 3,5 odsto birača od ukupno 45.950 upisanih, odnosno glasačko pravo iskoristilo je 1.567 građana, od kojih 13 Srba.

Od tada se na čelu četiri opštine na severu KiM, u kojima Srbi čine 95 stanovništva, nalaze gradonačelnici Albanci.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS