Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Desetoro do sada uhapšeno zbog napada na Beograđane na Ilidži - | K-013 Portal
ilidza, napad

Desetoro do sada uhapšeno zbog napada na Beograđane na IlidžiUkupno deset osoba do sada je uhapšeno zbog incidenta na Ilidži, kaže ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević."Najnovije informacije su da je osam osoba lišeno slobode, a pre deset minuta sam se čuo sa komesarom policije u Sarajevu gospodinom Selimovićem – uhapšene su još dve osobe kojih nema na snimku, ali koje su navodno učestvovale u događaju tako što su podstrekivale ovih osam da rade to što su radili",
kaže za RTS ambasador Đorđević.


Dodaje da je zadovoljan postupanjem kantonalne policije, jer su brzo reagovali, odmah izašli na lice mesta, a deci i roditeljima je dato obezbeđenje.

"Svuda imate dobrih i loših ljudi, očigledno su ovo uradili loši ljudi. Ko im je rekao, ko ih je podstrekivao – to je stvar za nadležne organe BiH", naglasio je Đorđević u izjavi za RTS.
 
Taj incident dogodio se u okviru međunarodnog fubalskog turnira za decu, a napadnuti su roditelji članova Fudbalskog kluba Zvezdara iz Beograda.
 
Prema pisanju medija, u drugom incidentu, mladi igrači kluba iz Splita skandirali su "Ubij, ubij Srbina". Trener je pokušao to da spreči, ali kasno. Klub je sankcionisan i odmah isključen sa takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.