Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gasi se Montenegro Erlajns, Vlada Crne Gore osniva novu firmu - | K-013 Portal

Gasi se Montenegro Erlajns, Vlada Crne Gore osniva novu firmu

montenegro airlines, gasi se montengro erlajns

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić saopštio je da će biti formirana nova nacionalna avio kompanija, a da se u skorom roku očekuje stopiranje letova Montenegro Erlajnsa (MA).

"Ova Vlada nema problem sa tim da donosi odluke. Ali ovde ne možemo da donesemo nikakvu odluku za MA. Tražili smo rešenja 15 dana, raspitivali se, zvali u region odredjene kompanije, razgovarali sa evropskim konsultantima zaključak je da ne možemo doneti nijednu odluku u korist MA, a da bude zakonita", istakao je Bojanić na konferenciji za medije.

Naveo je da će šteta za budžet zbog gašenja iznositi 50 miliona evra, a da će zaposleni dobiti sve što im pripada po zakonu.

Upitan šta će biti sa radnicima, da li će im biti isplaćene otpremnine, Bojanić je kazao da od 2016. zaposlenima nisu uplaćivani doprinosi, kao i da sada plate kasne dva-tri meseca.

"Za budžet će u ovom momentu biti oko 50 miliona evra zbog gašenja. Zaposleni će u skladu sa zakonima dobiti ono što ih sleduje. Krenućemo u što kraćem roku sa osnivanjem nove kompanije kako bi deo ljudi preuzeli", naveo je Bojanić.

Vlada će zbog neblagovremenog postupanja u slučaju Montenegro Erlajnsa razmotriti zahtev za razjašnjenje Saveta Agencije za zaštitu konkurencije, što je tražio deo članova Vlade, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da teška situacija za kompaniju i za radnike koji će ostati bez posla.

Bojanić je rekao da ne postoji mogućnost da se dobiju krediti za MA, jer se ne mogu vratiti.

Dodao je da će nova kompanija biti formirana sa osnivačkim kapitalom Vlade i da će je činiti potpuno nova struktura.

"Za osnivanje nove kompanije trebaće nam od šest do osam meseci. Učinićemo sve da ona bude formirana do početka sledeće sezone", naglasio je Bojanić.

Bojanić je izjavio da je danas Vladi uputio zahtev za razrešenje sedam članova Upravnog odbora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

"Razlog za to je nedomaćinsko vodjenje kompanije", rekao je Bojanić na konferenciji za medije.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA N Fashion Cinestar 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city