Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Herceg Novi: Kuće više nisu ugrožene,vetar otežava gašenje vatre; Srbija ponudila pomoć - | K-013 Portal

Herceg Novi: Kuće više nisu ugrožene,vetar otežava gašenje vatre; Srbija ponudila pomoć

požar, herceg novi

Vatrogasci pokušavaju da lokalizuju požar koji je pre podne izbio u naselju Žvinje iznad Igala.

Kuće više nisu ugrožene, a vatrogasci pokušavaju da lokalizuju požar, prenosi portal RTCG.

Prema rečima Zlatka Ćirovića, komandira vatrogasne jedinice, požar je verovatno uzrokovan nesmotrenim paljenjem zelenog rastinja.

On je naveo da vetar otežava posao vatrogascima, ali da je situacija malo bolja nego ranije.

"Kuće su u prvom trenutku bile ugrožene, sada nisu, naš je veliki uspeh što smo odbili požar od kuća i radimo na tome da požar lokalizujemo sa više strana", rekao je Ćirković.

Gašenje požara otežavaju vetar i nepristupačan teren.

Struja u tom delu hercegnovske opštine je isključena, a dim se vidi iz celog grada.

Adžić: Srbija ponudila pomoć u gašenju požara

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u pripravnosti, pratimo situaciju sa požarom u Herceg Novom, rekao je ministar Filip Adžić i istakao da je pomoć u gašenju ponudila i Srbija.

"Službenici Direktorata za zaštitu i spašavanje su na terenu. Ministarstvo odbrane je stavilo na raspolaganje svoje vazduhoplove, dok je sa našim partnerima iz Hrvatske predsednik opštine (Herceg Novi) Katić obavio razgovor i ponuđena je pomoć ukoliko zatreba intervencija iz vazduha", rekao je Adžić.

Ocenio je da je situacija na požarištu znatno bolja u odnosu na jutros.

"Sve državne i lokalne institucije ostvaraju koordinaciju u cilju zaštite građana", rekao je Adžić, preneo je portal RTCG.

Hrvatska ponudila kanadere za gašenje požara

Predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je da je Hrvatska ponudila pomoć u gašenju požara koji je danas izbio iznad Igala i najavio mogućnost da će poslati kanadere.

Katić je za Radio Crne Gore rekao da je jedan deo opštine zahvatio požar, pre svega neodgovornošću pojedinaca koji su nešto zapalili, a vetar je onda proširio plamen.

"Bilo je ugroženo nekoliko kuća. Brzom reakcijom vatrogasaca odbijen je požar, kada je u pitanju naseljeno mesto, brzo bi trebalo da bude lokalizovan. Pomogle su odmah kolege iz Kotora i Tivta", rekao je Katić.

Dodao je da je na vezi sa načelnikom opštine Konavle Božom Lasićem i spremni su, kazao je, da pošalju kanadere.

"Videćemo uskoro da li će biti potrebno da dolaze", rekao je Katić, preneo je portal RTCG.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.