Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kraj za Mila Đukanovića: Ubedljiva pobeda Jakova Milatovića na izborima u Crnoj Gori - | K-013 Portal

Kraj za Mila Đukanovića: Ubedljiva pobeda Jakova Milatovića na izborima u Crnoj Gori

izbori, crna gora

Kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović pobedio je danas u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori aktuelnog šefa države Mila Đukanovića.


Milatović je osvojio više od 60 odsto glasova, dok je njegov protivkandidat na oko 40 odsto, pokazuju preliminarni podaci podaci Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).
 
Podgorički mediji javljaju da je ispred štaba Pokreta Evropa sad počelo slavlje.
 
Pobedu Milatovića proglasili su i pojedini mediji u regionu.
 
Izvršna direktorka Centra za monitoring i istraživanja (CeMI) Ana Nenezić izjavila je večeras da su njihove finalne projekcije na skoro 90 odsto obrađenog uzorka da Jakov Milatović na predsedničkim izborima osvojio 61,1 odsto glasova.
 
"Da uputim čestitke novom predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću i da čestitam svim građanima Crne Gore jer smo imali umeren birački dan", rekla je Nenezić.
 
Ona je dodala da njegov protivnik, kandidat Demokratske partije socijalista i dosadašnji predsednik Crne Gore Milo Đukanović osvojio 39,9 odsto glasova.
 
Direktor Državne izborne komisije Nikola Mugoša rekao je na konferenciji za novinare da je na izbore izašlo 375.853 birača, odnosno 69,3 odsto.
 
Novinari iz Crne Gore javljaju da se pobeda Milatovića slavila uz vatromet na ulicama Podgorice.
 
Centar za demokratsku tranziciju (CDT) je, prema 85 odsto prebrojanih glasova, objavio da je Milatović osvojio 57,6 odsto glasova, a Đukanović 42,4 odsto, navodeći da je izlaznost 70,7 odsto.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.