Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krivična prijava zbog krijumčarenja mladunčeta lava u Crnoj Gori - | K-013 Portal

Krivična prijava zbog krijumčarenja mladunčeta lava u Crnoj Gori

mladunce lava, krivicna prijava, krijumcarenje

Crnogorska Agencija za zaštitu životne sredine podnela je krivičnu prijavu protiv NN lica, zbog krijumčarenja lava.

Kako navodi Agencija, sumnja se da je ovo delo izvršilo više osoba i da je vrednost ove egzotične životinje 200.000 evra.

U saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici Agencije upućen je apel nadležnima da se pozabave problemom krijumčarenja životinja i sve svoje resurse stave na raspolaganje kako bi se, kako su kazali, pristupilo ovom višedecenijskom problemu na odgovoran i održiv način.

Podsećaju da je Krivičnim zakonikom Crne Gore predviđeno da će se onaj, ko se bavi prenošenjem robe preko carinske linije izbegavajući mere carinskog nadzora ili ko izbegavajući mere carinskog nadzora prenese robu preko carinske linije naoružan, u grupi ili uz upotrebu sile ili pretnje, kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

Pozivajući se na Krivični zakonik navode da bi kazna zavisno od situacije mogla biti i stroža.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS