Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krivokapić: Neću podneti ostavku - | K-013 Portal

Krivokapić: Neću podneti ostavku

zdravko krivokapic

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio jeda neće podneti ostavku na tu funkciju i pozvao poslanike da iniciraju njegovu smenu.

Krivokapić je to izjavio u holu Skupštine Crne Gore, nakon što je napustio zasedanje na kome se raspravljalo o njegovoj inicijativi za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegovih stavova o Srebrenici.

On je dodao da je put jasan: "možete tražiti poverenje Vladi ili možete ići na nove izbore", prenosi RTCG.

Krivokapić je ocenio da je možda došlo vreme da Crna Gora bira, kako je naveo, najbolji put.

"Jedini put koji Crnu Goru može povesti u izvesniju budućnost je ono što rade žrtve, a to su članovi Vlade, na čijem sam ja, sticajem okolnosti, čelu", rekao je Krivokapić.

On je govoreći o inicijativi za smenu Leposavića rekao da je predložio "ono što je potpuno prirodno", a to je da traži izjašnjavanje o poverenju jednom ministru i da je po Ustavu ispoštovao proceduru.

On je kritikovao i rešenja u Ustavu, jer, kako je kazao, misli da u drugim ustavima postoji drugačiji načini rešavanja tog problema.

Na pitanje zašto nije sačekao Skupštinu za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), Krivokapić je rekao da je to uradio zato što je to još jedna opstrukcija.

"Mi smo blagovremeno uputili zahtev Skupštini da dostavi svoje mišljenje", naveo je Krivokapić.

Dodao je da je direktor ANB-a čovek svih građana i da je to što ga je on predložio drugo pitanje.

"On treba da radi u interesu svih nas, ne mene kao premijera, ne bilo koje partije", poručio je Krivokapić.

Upitan zašto je Vlada dala agremane za deo ambasadora bez saglasnosti predsednika države Mila Đukanovića, Krivokapić je rekao da su uradili sve što je do njih.

On je naveo da su dva puta obavili konsultacije, da je to stav koji nije nigde napisan i naglasio da su želeli da pokažu dobru volju.

"Da prodiskutujemo o onim kandidatima koji su po nama karijerne buduće diplomate“, poručio je Krivokapić.

Poslanik i jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta Milan Knežević u parlamentarnoj raspravi poručio je Krivokapiću da kakav god bio ishod glasanja o razrešenju ministra Vladimira Leposavića, on više neće biti premijer.

"Ako budete sa DPS-om smenili Leposavića niste premijer, a ako ga ne budete smenili niste više premijer", rekao je Knežević.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS