Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krivokapić traži da se "lažni srpski ambasador" izbaci iz Crne Gore - | K-013 Portal

Krivokapić traži da se "lažni srpski ambasador" izbaci iz Crne Gore

ranko krivokapic, crna gora

Ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić izjavio je da je ovaj vladin resor tražio da se bivši ambasador Srbije Vladimir Božović udalji, a zatim da mu se odmah zabrani ulazak u Crnu Goru.

To je zatraženo nakon što je Božović prisustvovao svečanosti organizovanoj povodom posete patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija Herceg Novom u okviru proslave 640 godina od osnivanja grada i slave manastira Savina.
 
 
"Ministarstvo spoljnih poslova je već dva puta tražilo od ministarstva unutrašnjih poslova da donese odluku o zabrani ulaska persone non grata Vladimira Božovića, koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador i to na javnim događajima", napisao je Krivokapić na Tviteru.
 
MVP je Božovića u novembru 2020. proglasilo za personu non grata, međutim Božović i dalje prisustvuje javnim događajima i predstavlja se kao ambasador.
 
"Prvi put smo reagovali pre tragedije na Cetinju i tražili njegovo trajno udaljenje, a onda i nakon sramotnog obraćanja predsedniku države povodom tragedije na Cetinju, kada smo uputili urgenciju MUP-u i tražili promptnu zabranu ulaska u Crnu Goru. Reakcija MUP-a je izostala, a lažni srpski ambasador nastavlja sa provociranjem naočigled svih. Podsećamo da je MUP ažuran kad tuži ministra spoljašnjih poslova povodom događaja na Cetinju 5. septembra, koji je već dva puta dao iskaz u Osnovnom sudu. To očigledno govori o posvećenosti vladavini prava, evropskoj i političkoj orijentaciji MUP-a", napisao je Krivokapić.
 
Podsetimo da je list Danas nedavno pisao da proterani ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović, i dalje prima platu od 4.500 evra mesečno. Božović je nastavio da prima deviznu platu za obavljanje ambasadorske funkcije u Crnoj Gori i nakon što je u toj državi proglašen "personom non grata", što je suprotno propisima Srbije. On prima platu ambasadora u evrima, umesto da dobija naknadu u dinarima, kakva sleduje i drugim zaposlenim u Ministarstvu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.