Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kurti: Ispunili smo sve zahteve EU za ukidanje restriktivnih mera - | K-013 Portal

Kurti: Ispunili smo sve zahteve EU za ukidanje restriktivnih mera

aljbin kurti, kosovo

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da je Kosovo ispunilo sve zahteve Evropske unije (EU) za ukidanje restriktivnih mera koje su mu nametnute, kao i da te mere treba ukloniti.

"Mere koje su na snazi protiv Kosova su u suprotnosti sa naporima regiona za ubrzanu integraciju u EU. Nastavljamo sa našim naporima da otvorimo više mogućnosti u okviru reformskog dijaloga EU. U tom kontekstu, ispunili smo sve zahteve EU za ukidanje restriktivnih mera i te mere moraju biti uklonjene“, rekao je Kurti na sastanku Ministarskog saveta za evropske integracije Kosova.

On je izrazio uverenje da je Kosovo spremno da dobije status kandidata za članstvo u EU i da otvori pregovore i mnoga poglavlja ka članstvu.

„Smatramo da članstvo u EU treba da bude zasnovano na meritokratiji. Kao najnaprednija demokratija u regionu, spremni smo da odgovorimo na hiljade tehničkih pitanja koja dolaze iz Evropske komisije. Članstvo u EU je strateški izbor, mi smo tu napravili izbore, Evropska reformska agenda je tretirana veoma ozbiljno od početka mandata“, naveo je Kurti.

Na sastanku Ministarskog saveta za evropske integracije bilo je reči je o planu rasta EU za Zapadni Balkan, kao i o ključnim reformama Nacionalnog programa za evropske integracije od 2024. do 2028. godine.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city