Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kurti: Vučić ostavlja otvorenu mogućnost invazije na Kosovo - | K-013 Portal

Kurti: Vučić ostavlja otvorenu mogućnost invazije na Kosovo

aljbin kurti, aleksandar vucic

Kosovski premijer Aljbin Kurti poručio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne potpisuje Briselski sporazum kako bi ostavio otvorenu mogućnost za „invaziju na Kosovo“.

Kurti je na panel diskusiji o bezbednosnim izazovima za Zapadni Balkan, koju je organizovao institut „Četam haus“, pozvao na hitno potpisivanje sporazuma, prenosi Kosovo onlajn.

„Evropska unija treba pažljivo da razmotri demokratsko reformisanje zemalja Zapadnog Balkana, kako bi se smanjio rizik od bilo kakve potencijalne napetosti“, rekao je Kurti.

Dodao je da je potpisivanje sporazuma između Kosova i Srbije hitnije nego ikada.

„Sporazum koji imamo nije potpun, jer nam je potreban bonafide (u dobroj nameri) sporazum, da bismo imali legitimitet i njegovu primenu. Nepotpisivanjem, Vučić će zadržati otvorenu opciju invazije na Kosovo. Ne vidim nikakvo drugo suštinsko značenje ovog odbijanja potpisivanja, osim tog. Oni žele da ta vrata ostanu otvorena, kako bi imali mogućnosti da se vrate i ponove agresiju“, kazao je Kurti.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS